Osaavalle Design from Finland -merkki

28.6.2021

Osaava App Oy:lle on myönnetty Design from Finland -merkki osoituksena suomalaisesta muotoiluosaamisesta.

Voiko poikkeustilanneviestintään kehitetty alusta saada suunnittelustaan huomiota? Asiakkaamme ovat vuosien ajan kehuneet käyttöliittymän selkeyttä ja toimivuutta. Osaavaa on kehitetty pitkään siten, että ylimääräinen minimoidaan ja tuodaan näkyville oleellinen informaatio, helppo käytettävyys ja varma toimivuus. Suomalaisen Työn Liiton ”Design from Finland” -merkki myönnettiinkin meille näillä kriteereillä. Lisäksi haluamme alleviivata, että kehitys on jatkuvaa ja siinä otetaan huomioon käyttäjiltä saatu palaute ja kehitysideat.

Eli isosti kiittäen kaikkia, jotka ovat suuntaamme kehitysajatuksia antaneet. Haluamme pitää Osaavan yksinkertaisena, että se toimii. Samalla sen taakse piiloutuu joillain asiakkailla jo massiivinen määrä automaatioita, että turvallisuus ja poikkeustilanteisiin reagointi on sujuvaa.

Skandinaavinen design on maailmalla kehuttua, osittain sen takia, että se tekee asioista selkeitä. Osaavan käyttöjärjestelmä ei näytä, eikä tule näyttämään, hienolta ja houkuttelevalta – se tulee olemaan siistin yksinkertaistettu myös jatkossa.

Kiitokset kuuluu myös kaikille Osaavan tiimin jäsenille. Yhdessä kehitämme työkalua, joka pelastaa ihmisiä. Ehkä se ei mielestämme näytä kauniilta, mutta muut kehtaavat olla eri mieltä kanssamme. Emme ole siis turhaan istuneet koneiden äärellä pohtien sitä, mikä symboli on paras välittämään mitäkin informaatiota. Poikkeustilanneviestintään tehty alusta voi saada suunnittelustaan huomiota, nähtävästi jopa todella positiivisessa hengessä.

Design from Finland

Design from Finland -merkki kertoo, että tuote tai palvelu on muotoiltu Suomessa ammattimaisesti, vastuullisesti ja käyttäjälähtöisesti. Design from Finland -merkkiyritysten pääkonttori sijaitsee Suomessa ja ne viestivät avoimesti tuotantoketjunsa rakenteesta ja valmistusmaasta. www.designfromfinland.com

Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Tehtävämme on kannustaa valitsemaan työtä Suomeen. www.suomalainentyo.fi