Osaava on nyt Osaava App Oy

26.1.2021
Artikkelin kuvituskuva

Tämä uutinen Osaava CERC ratkaisun taustayhtiön nimestä ei liene suurimmalle osalle ole uutinen. Mutta, että ei jää epäselväksi, niin kerrataan vähän yhtiömme taustaa.

Osaavan historian lyhyt oppimäärä

Osaava CERC oli yksi ratkaisuistamme muiden turva-alan ohjelmistojen ohella. Yhtiömme tunnettiin Generics Finland Oy nimisenä toimijana, joka tarjosi korkealaatuisia räätälöityviä ratkaisuja hälytyksien yms. automatisointiin ja jakeluun. Generics Finland nimellä aloitimme toiminnan vuonna 2007.

Osaava CERC alusta oli monessa ratkaisussa taustalla. Nopeasti huomasimme, että CERC alusta itsessään oli se tärkein ratkaisumme. Emme halunneet kehittää kilpailevia toimintoja jo hyväksi todettujen ratkaisujen tilalle, vaan aloimme aktiivisesti integroida Osaavaa eri järjestelmiin. Nykyään Osaava CERC keskusteleekin sujuvasti kulunvalvonnan, lukituksien, ai-kameroiden, paniikkipainikkeiden, hätärannekkeiden, paloilmoittimien, ja monen muunkin kanssa. Lisäksi Osaava CERC integroituu vartiointipalveluihin saumattomasti, jotta kokonaisturvallisuus pysyy korkealla samalla, kun se tapahtuu osittain automaattisesti piilossa.

Generics Finland Oy alkoi nimenä jäädä vähäisempään käyttöön. Kansainvälistymisen kannalta oli myös sujuvampaa keskittyä pääratkaisuumme. Aloimme siis puhua Osaavasta.

Osaavan tulevaisuus

Päätimme vaihtaa yhtiön nimen mukailemaan sitä, mitä me nykyään teemme. Osaava App Oy on jatkossa yhtiö. Meillä on yksi ratkaisu – Osaava CERC.

CERC -termin otimme käyttöön vuoden 2021 alussa. Halusimme selkeyttää markkinoinnissa sitä, miten haluamme Osaavaa käytettävän. Alustamme taipuu moniin erilaisiin tarpeisiin, mutta oma osaamisemme on kriisi-, hätä- ja vaaratilanneviestinnässä. Niistä sanoista tulee myös kansainvälinen CERC lyhenne (crisis, emergency and risk communications).

Vuoden 2020 aikana kasvoimme vauhdilla. Uusia integraatioita syntyi paljon ja ohjelmistomme kehittyi kauttaaltaan.

Vuoden 2021 aikana kaikille käyttöön tulevia ominaisuuksia on esim. liitetiedostot tukemaan erilaisia riskitilannekartoituksia yms. tarpeita. Kaikki kehitys tehdään siten, että asiakkaamme saavat uudet ominaisuudet käyttöönsä nykyisten sopimustensa puitteissa ilman lisäveloituksia.

Osaava App Oy keskittyy kehittämään ja kansainvälistämään Osaava CERC -alustaa. Jatkossa olemme edelleen avoimia ja Osaava CERC:n voi yhdistää erilaisiin ohjelmistoihin, hälyttimiin jne avoimen rajapinnan kautta. Teemme yhteistyötä laajalti, jotta saamme tarjottua turvallisemman maailman meille kaikille.