Osaavalle myönnetty Avainlippu

10.12.2020
Artikkelin kuvituskuva

Olemme täysin kotimainen yhtiö. Omistus on Suomessa, tekijät on Suomessa ja samoin asiakkaamme. Niistä osoituksena Osaavalle on myönnetty Avainlippu-merkki.

Pohdimme jo aiemmin Avainlippu tunnuksen hakemista. Emme sitä aiemmin ole hakeneet, koska on ollut itsestäänselvyys, että turva-alan toimijat eivät peittele omistustaan. Joten erillisestä tunnuksesta ei katsottu olevan lisäarvoa asiakkaillemme.

Pohjoismaalainen turvaosaaminen on maailman huippua monessa, etenkin tietoturvan osalta. Osaavakin on viemässä osaamistaan erilaisissa projekteissa maailmalle ja samalla asiakkaamme ovat yhä monikansallisempia toimijoita. Joten on hyvä kertoa käyttäjillemme, sidosryhmille ja muillekin, että olemme suomalainen yhtiö.

Avainlippu-merkin sivusto kertoo, että merkki myönnetään Suomessa tuotetuille ratkaisuille, jotka työllistävät Suomessa. Samalla sivusto mainitsee, että merkki on niille yhtiöille, jotka haluavat tuoda suomalaisen alkuperänsä esille luotettavasti.

Ihan ei tieto kerinnyt itsenäisyyspäiväksi, joten tästä ei nyt saatu kaikkea markkinointiarvoa hyödyksi. Eipä se ollut tarkoituskaan. Meille tärkeämpää on saada kertoa rehdisti taustamme kaikille avoimesti. Suomalaisuus voi olla itsestään selvyys monelle, mutta toivomme yhä useamman turva-alalla nostavan esille kotimaisuuden. Emme kuvittele olevamme tässä esimerkki yhtiö, moni on Avainlippu-merkin ennen meitä hakenut ja nostanut sen asian esille.

Asia herätti keskustelua Osaavan tiimissä. Jokaisella on oma näkemyksensä siitä, mitä suomalaisuus tarkoittaa. Samaa mieltä olimme siitä, että omaa taustaansa ei kenenkään pitäisi jouttua peittelemään. Tiivistettynä Avainlippu-merkki tarkoittaa meille avoimuutta ja rehellisyyttä. Toivottavasti se myös näkyy toiminnassamme.

– Osaavan henkilökunta